Podomní prodejce zákaz v Českém Těšíně nezastavil, strážníci dál řeší stížnosti občanů

Lidé z Českého Těšína dál válčí s podomními prodejci. Město sice chtělo obyvatele ochránit vyhláškou o zákazu podomního prodeje, ta ale obchodníky s energiemi nebo plynem vyhnala jen na chvíli. Na služebnách strážníků tak stále častěji zvoní telefony, které upozorňují na potulné obchodníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podomní prodejci zazvoní u každých dveří

Podomní prodejci zazvoní u každých dveří | Foto: Vladan Dokoupil

„To víte, že oni všechno nabízejí. Já jsem ho nepustila dál, běžte pryč, nechci nic a zavřela jsem dveře. Vyhodit je, pokuty jim navalit a konec,“ rozčílila se paní Zdeňka, která na sliby o levnější elektřině nebo plynu neslyší. Pořád se ale najdou lidé, kteří podomním prodejcům uvěří.

„Tak před třemi týdny byli u nás a potom jsem se dočetla na internetu, někdo mi řekl to a to, tak jsem to zrušila,“ říká například paní Irena. Podobných případů v posledních týdnech v Českém Těšíně přibývá. Prodejce už nezastaví ani několikatisícová pokuta.

„Oni to ví a vyhlášku nerespektují a snaží se lidem vnutit levnější energie. Je velmi těžké je chytit na místě a dokazování je pak velmi těžké,“ vysvětluje za českotěšínské strážníky Michal Wawrzyk.

Mnozí lidé ale pořád nehlásí všechny případy a někteří podomní prodejci tak často unikají pokutě. I proto město chce své obyvatele o vyhlášce opakovaně informovat. Kromě městského zpravodaje využije i sociální sítě.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme