Holice opraví základní školu, do 'lidušky' zakoupí cenné plastiky

Holice už letos v létě opraví základní školu Holubova. Město žádalo o dotaci na zateplení a výměnu oken, zatím ji ale nezískalo. Radnice ale v rámci jiného projektu modernizuje kotelnu školy a kvůli tomu se zastupitelé rozhodli, že školu opraví celou už teď. Do nové budovy základní umělecké školy zase zakoupí dvě cenné plastiky od umělce a rodáka Karla Malicha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba nízkoenergetické budovy v Holicích, v níž bude ZUŠ

Stavba nízkoenergetické budovy v Holicích, v níž bude ZUŠ | Foto: Martina Klasovitá

Podle starosty Ladislava Effenberka z ČSSD Holice podmínky pro přidělení státních peněz na opravu základní školy splnily.

„Takže zastupitelstvo schválilo, že se pouštíme do rekonstrukce v plném rozsahu, i za toho rizika, že by nám dotaci nepřidělili,“ říká a dodává:

„S tím, že my v rozpočtu máme celou akci pokrytou finančně, to znamená asi 9,2 milionu korun.“

Po bouřlivé debatě holické zastupitelstvo také souhlasilo, že koupí dvě díla Karla Malicha za zhruba 700 tisíc korun. Základní umělecká škola je vystaví v nové budově, kterou v polovině prázdnin čeká kolaudace. Místostarosta Holic Vítězslav Vondrouš, nezávislý za ODS, vysvětlil, proč je to pro město dobrá cena.

„Vůbec koupit plastiky Karla Malicha je velmi komplikované, protože Karel Malich nechce svá díla zatím prodávat ve větším počtu,“ podotýká.

„Jejich ceny se pak pohybují řádově v milionech korun. Takže jsem přesvědčen, že cena je pro město dobrá,“ doplňuje.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme