Italští fotbalisté mají v boji o postup na MS dva soupeře. Uruguay a únavu

Jako jediní dokázali postoupit na mistrovství světa z kvalifikační skupiny, kde hráli i čeští fotbalisté. Teď jim ale vážně hrozí, že z Brazílie odjedou už po základní skupině. Italové jsou v podobné situaci jako před čtyřmi lety, kdy obhajovali titul mistrů světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italům nemusí k postupu stačit ani remíza proti Uruguayi

Italům nemusí k postupu stačit ani remíza proti Uruguayi | Zdroj: Reuters

Tehdy jim v posledním zápase skupiny mohla stačit remíza se Slováky, ale podlehli jim a vypadli. Teď půjdou v podobné pozici do zápasu proti Uruguayi.

Italové ani Uruguayci se v deštivém přímořském letovisku nerojí v takovém počtu jako fanoušci jiných týmů v různých koutech Brazílie.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Natalu před utkáním Itálie s Uruguayí natáčel Jan Kaliba

Italštinu tady ale uslyšíte a od Uruguayců zase zaručeně zaslechnete jméno Luise Suareze, který jejich reprezentaci dvěma góly proti Anglii vrátil na turnaji do hry, a teď na něj budou znovu spoléhat.

A také možná na italskou únavu, protože jestli jí někdo na šampionátu může trpět, tak právě italští fotbalisté.

„Je to nejdůležitější zápas mé kariéry, před kterým jsme si snad potřebně odpočinuli. Jsem přesvědčený, že jsme připravení také mentálně,“ říká italský kouč Cesare Prandelli, který má se svým týmem po Brazílii nalétáno suverénně nejvíc kilometrů ze všech účastníků. Jen Američané Italy se zpožděním dvou dnů překonají.

Italové totiž bydlí u Ria de Janeira, Američané ještě dále na jih v Sao Paulu. Obě mužstva postupně hrají své zápasy v amazonském Manausu a v Natalu a Recifi na severovýchodním pobřeží.

Osmnáct hodin v letadle

U Italů to před návratem z Natalu na základnu znamenalo celkem 18 hodin v letadle a zatím to vypadalo, že jsou na takový zápřah fyzicky hůře připravení než podobně namáhaní Američané.

„Doufáme, že uvidíte jinou Itálii než v zápase s Anglií - byť byl vítězný - a hodně odlišnou od té z prohraného utkání s Kostarikou. Není na co se šetřit, je to takové naše semifinále nebo finále,“ má jasno špílmachr „squadry azzury“ Andrea Pirlo.

Zřejmě nejočekávanější zápas posledního kola skupinové fáze, ve kterém se o jedno zbývající místo v osmifinále utkají první dva mistři světa fotbalové historie Uruguay a Itálie, začne v 18 hodin.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme