Barbora Špotáková vyhrála i v Lausanne, vylepšila si letošní maximum

Oštěpařka Barbora Špotáková vyhrála i čtvrtou soutěž, do které po návratu po mateřské dovolené nastoupila. Závod Diamantové ligy v Lausanne svým nejlepším letošním výkonem 66,72 metru. Druhá skončila Martina Ratejová ze Slovinska, která hodila 64,63 metru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková u rozhlasového mikrofonu

Oštěpařka Barbora Špotáková u rozhlasového mikrofonu | Foto: Jiří Hošek

Špotáková vyhrála po Římě i svůj druhý letošní start v Diamantové lize a v čele průběžného hodnocení má osm bodů stejně jako Ratejová, jež ale nemá dvě vítězství jako česká světová rekordmanka a je vedena jako druhá.

Čtvrtá v soutěži, v níž házelo sedm nejlepších oštěpařek sezony, byla vedoucí žena tabulek Linda Stahlová z Německa (63,20).
Dvojnásobná olympijská vítězka Špotáková přitom před dvěma týdny musela vynechat ostravskou Zlatou tretru, neboť dva dny před ní dostala zánět slepého střeva.

Lékařům se však zdravotní komplikaci podařilo rozehnat antibiotiky a Špotáková už následující víkend vyhrála na ME družstev v Braunschweigu v Německu. Další její vítězství přišlo na pražském Memoriálu Josefa Odložila.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme