Vyhovovala mi kopcovitá trať, řekla mistryně republiky v cyklistice Martina Sáblíková

Olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková se zase velice úspěšně věnuje svému letnímu sportu. Dnes ovládla mistrovství republiky v cyklistické časovce, a to s obrovskou převahou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na trati časovky na mistrovství republiky

Martina Sáblíková na trati časovky na mistrovství republiky | Zdroj: ČTK

„Kopcovitá trať mi vyhovovala, na druhou stranu to bylo hodně těžké,“ říkala v cíli šťastná Sáblíková.

Přestože na trati v okolí Slavkovu u Brna málem bourala v jedné ze zatáček, zvítězila o minutu a tři čtvrtě před druhou v pořadí, Pavlínou Šulcovou.

„V jedné zatáčce jsem udělala chybu. Nějak jsem se myšlenkami posunula, když jsem si projížděla zatáčky, které mě ještě čekají. Ale jinak to bylo dobrý,“ vysvětlovala malé zaváhání Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doufám, že mě tady berou jako cyklistku a ne rychlobruslařku, říkala v cíli Martina Sáblíková

Pro jednu z nejlepších rychlobruslařek světa je kolo každoročně doplňkovým letním sportem. Na mistrovství republiky ale v časovce hledá přemožitelku jen těžko.

„Holky jsou dobře připravené a konkurence jde nahoru. Je hodně těžké s nimi závodit a doufám, že už mi tady všichni berou jako cyklistku, a ne jako rychlobruslařku. Připravuju se na mistrovství republiky stejně jako všechny ostatní,“ přiznala poctivou přípravu Martina Sáblíková.

Podél trati není na mistrovství republiky příliš diváků, ale na startu a v cíli byla slušná atmosféra.

„Na startu to bylo skvělý, je to pecka, když nás všichni přijdou povzbudit,“ uzavřela už devítinásobná mistryně republiky v cyklistice Martina Sáblíková.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme