Daruj krev s ČRo: Jako první do odběrového lůžka ulehl sportovní reportér Tomáš Kohout

Český rozhlas zahájil novou kampaň na podporu dárcovství krve, pustit žilou si nechají samotní reportéři. Jako první se do pražské vinohradské nemocnice dostavil sportovní reportér Tomáš Kohout, aby daroval 450 mililitrů krve. Té je neustále málo - jeden vážně nemocný pacient na onkologickém oddělení potřebuje při léčbě až 200 litrů krve.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kohout těsně před odběrem

Tomáš Kohout těsně před odběrem | Foto: Radka Zmeková

Jako vždy přišel Tomáš Kohout na poslední, nebo podle svých slov, po poslední chvíli. Předodběrová vyšetření dopadla dobře a odběr samotný tak mohl brzy začít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo v odběrovém centru Vinohradské nemocnice natáčel Ĺubomír Smatana

„Všechno je v pořádku. Schopen odběru jste, jak z hlediska krevního obrazu, tak z hlediska anamnézy, dotazníku,“ potvrdila lékařka Daniela Pajtášová.

Krev Tomáše Kohouta, stejně jako ostatních dárců, zůstává ve vinohradské nemocnici. Její spotřeba u pacientů na onkologickém oddělení je velmi vysoká.

„Jsou u nás pacienti, kteří za dobu hospitalizace dostanou až tisíc jednotek, to znamená tisíc těchto dvousetmililitrových pytlíků,“ říká primářka Jana Žlabová.

Ambasadoři projektu Daruj krev | Foto: Khalil Baalbaki, Jakub Šolín

Ľubomír Smatana, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme