Volejbalovým reprezentantům nepomohl k výhře nad Nizozemskem ani náskok dvou setů

Čeští volejbalisté prohráli ve Světové lize s Nizozemskem 2:3 na sety. Do tabulky skupiny H si tak připsali jediný bod, přitom před domácím publikem vedli v Chomutově už 2:0 a měli šanci zdecimovaného soupeře dorazit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté Michal Finger a Radek Mach (úplně vpravo) sledují, co na síti předvede Robin Overbeeke z Nizozemska

Čeští volejbalisté Michal Finger a Radek Mach (úplně vpravo) sledují, co na síti předvede Robin Overbeeke z Nizozemska | Zdroj: ČTK

„První dva sety byly podle představ. Ve třetím setu jsme Holanďany nechali rozehrát, což je škoda, jelikož oni úplně tragicky přihrávali a my jsme nebyli schopni to ubránit. Myslím, že právě tímto se zápas otočil,“ mrzelo po utkání trenéra Zdeňka Šmejkala.

Nebylo to poprvé, co český tým v zápase Světové ligy útočil na tříbodový zisk a pak se musel prát o výhru v pátém setu. Proti Korejcům dvakrát tiebreak zvládnul a bral alespoň dva body. Proti Nizozemsku ale i přes enormní snahu na vítězství už nedosáhnul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté ztratili v utkání s Nizozemci nadějný náskok dvou setů

„Byly tam dva balony do srovnané obrany a my jsme je nečapli. Je to o zkušenostech s mezinárodními zápasy. Mužstvo jich moc na takové úrovni neodehrálo. Výpadky z koncentrace, zbytečné kažení a pouštění soupeře do hry, to vše se ještě musíme učit,“ vysvětloval Šmejkal.

Další příležitost bude mít mladý český výběr, hrající bez hvězd Štokra, Konečného, Krále či dalších nemocných Baránka s Lincem v sobotu, kdy se v Chomutově postaví od 16 hodin znovu Nizozemsku.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme