U chorvatského ostrova Hvar se srazily lodě, dvě české děti jsou vážně zraněné

Dvě české děti utrpěly dnes večer v Chorvatsku zranění poté, co se u ostrova Hvar srazily dvě lodě. Do nemocnice ve Splitu vážně zraněné děti dopravil vrtulník, napsal portál slobodnadalmacija.hr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvarský půlmaratón

Hvarský půlmaratón | Foto: Martin Ježek

Podle portálu jsou obě dívky vážně zraněné, na životě ale ohrožené nejsou. Češky, kterým nebylo ještě deset let, musel po nehodě do nemocnice převést vrtulník.

Jedna z nich ve Splitu podstoupila operaci hlavy, druhá je pak s mnohačetnými poraněními na jednotce intenzivní péče. Jestli budou dívky převezeny do České republiky, rozhodne jejich rodina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Události v Chorvatsku sledovala Silvie Třeslínová

Zmíněný portál s odkazem na neoficiální zdroje uvedl, že jednu z lodí kormidloval Čech, který měl dívky na palubě. Za kormidlem druhého plavidla stál Rakušan.

Co přesně se na moři stalo, zatím není jasné, říká český konzul ve Splitu Juraj Varga: „V noci jsem požádal policii, aby mi poslala oficiální zprávu o události. Očekávám ji až během dne.“

Český konzulát už je ve spojení s postiženou rodinou. „Čtyři osoby ztratily cestovní doklady, takže jim vystavíme náhradní,“ upřesňuje pomoc Varga.

V Chorvatsku byla znásilněna česká turistka

Při jiném dnešním incidentu v Chorvatsku byla nedaleko Zadaru podle webu 24sata.hr znásilněna Češka, a to poté, co se z kempu v Biogradu asi 15 kilometrů jižně od Zadaru vydala na kole k Vranskému jezeru.

Ženě se poté podařilo utéct a přivolat policii, která násilníka zadržela. Muž má podle 24sata.hr kriminální minulost, nyní je v dvouleté podmínce za nedovolené ozbrojování a brzy by měl předstoupit před soud kvůli obviněním ze žhářství.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle českých občanů. Dovolenou tam každoročně tráví přes 600 tisíc Čechů.

ČTK, Silvie Třeslínová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme