Japonsko nevyužilo vyloučení Katsuranise a remizovalo s Řeckem 0:0

Fotbalisté Japonska a Řecka se ve svém druhém vystoupení na světovém šampionátu ve skupině C představili remízou 0:0. Evropský celek hrál od 38. minuty bez vyloučeného Kostase Katsuranise, Asiaté ale přesilovku nevyužili. Oba týmy získaly v Brazílii svůj první bod a zůstávají ve hře o postup. Jistotu osmifinále získal vedoucí tým skupiny Kolumbie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Giorgis Karagounis v boji o míč s Japoncem Kagawou

Giorgis Karagounis v boji o míč s Japoncem Kagawou | Zdroj: Reuters

Souboj dvou poražených týmů z prvního kola základní skupiny dlouho nenabízel nic zajímavého. Tradiční vyznavači defenzivní hry Řekové, kteří v šesti ze sedmi předchozích zápasů na MS neskórovali, se v devíti zatáhli na svou polovinu a Japonci se skrz obranný blok nemohli protlačit do šancí.

Asijskému celku nebylo nic platné, že v první půli držel míč v 70 procentech času. Gólmana Karnezise prověřil za úvodní dějství jen po půlhodině hry z nadějné pozice z přímého kopu Honda.

Fotbalisté Kolumbie mají po výhře nad Pobřežím slonoviny jistý postup

Číst článek

Zajímavější situace přinesl až závěr první půle. Katsuranis v rozmezí jedenácti minut dvakrát dostal žlutou kartu a stal se v osmém utkání prvním vyloučeným Řekem na světových šampionátech.

Od vyloučení svého kapitána se Řekové opevnili na vlastní polovině a ničili japonské snahy o gól, paradoxně tak hráli lépe než v plném počtu. Reprezentanti asijské země příliš nápadů při kombinacích nepředvedli, přesto se dostali do dvou šancí.

Jejich řešení ale vyznělo spíše komicky. V 68. minutě dostal Okubo po zemi přihrávku před prázdnou bránu, ale ze dvou metrů ji přestřelil. V 85. minutě se dostal Nagamoto ke střele z levé strany, ale trefil jen svého spoluhráče Yoshidu do hlavy.

Oba týmy se budou se svými postupovými ambicemi upínat k utkání Řecka s Pobřežím slonoviny. Pokud Řekové porazí 'Slony' umožní postup sobě, nebo právě i Japonsku.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina C:
Japonsko - Řecko 0:0
Rozhodčí: Aguilar - Torres, Zumba (všichni Salv.). ŽK: Hasebe - Katsuranis, Samaras, Torosidis. ČK: 38. Katsuranis. Diváci: 39.485.
Sestavy:
Japonsko: Kawašima - Učida, Jošida, Konno, Nagatomo - Hasebe (46. Endo), Jamaguči - Okubo, Honda, Okazaki - Osako (57. Kagawa). Trenér: Zaccheroni.
Řecko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Cholevas - Katsuranis - Fetfatzidis (41. Karagunis), Maniatis, Kone (81. Salpingidis), Samaras - Mitroglu (35. Gekas). Trenér: Santos.

ČTK, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme