Talansky mě sundal, vadí Königovi. Nabral další minuty ztráty

Český lídr týmu NetApp Leopold König si za cílem první kopcovité etapy Tour de France nebral servítky. Ani sám pořádně nemohl za to, že dojel 38. s více než pětiminutovou ztrátou ne vítěze etapy Francouze Kadriho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lepopold König se v osmé etapě TdF zapletl do pádu (ilustrační foto)

Lepopold König se v osmé etapě TdF zapletl do pádu (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Cítil jsem se výborně, byl jsem v první skupině. Ale v posledním sjezdu mě asi v šedesátce sundal ten idiot Talansky, který spadl už včera. Zvedl jsem se, najel do posledního kopce, ale musel čekat další dvě minuty na nové kolo,“ popsal své problémy v posledních kilometrech Leopold König.

V cíli vypadal hodně naštvaně. „Těšil jsem se do kopců, že to bude klidné a budu se posouvat celkovým pořadím. Dnes jsem ztratil další tři minuty, takže musíme zvážit, zda to má cenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopold König si po dojezdu 8. etapy TdF nebral servítky, mluvil s ním reportér ČRo Tomáš Kohout

„Nemám motivaci bojovat o patnácté místo, chtěl jsem být do desítky. Ztráta už je větší a tohle už je asi 3. pád a nebaví mě pořád padat,“ unavuje českého lídra stáje NetApp.

Jeho hněv směřoval hlavně k Američanovi Talanskymu. „Zítra mu to řeknu. Včera obvinil Simona Gerranse, že ho shodil, přitom to byla jeho chyba. Dnes to shodil zase. Takovýhle lidi tam nemají co dělat. Promluvím si s ním, protože se mi to nelíbí,“ plánuje šestadvacetiletý cyklista.

Nad dalším průběhem Tour visí otazník. „Chtěl jsem minuty stahovat, ne tři nabrat. Možná to přehodnotíme a zítra naberu půl hodiny, abych mohl jezdit na etapy,“ přemýšlí Leopold König.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme