Některá kolumbijská města zakazují pití alkoholu při oslavách fotbalových úspěchů

Během oslav historického postupu Kolumbie do čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa zemřela v Bogotě 25letá žena. Podle původních zpráv ji zabila zbloudilá kulka vypálená po vítězství nad Uruguayí. Starosta hlavního města ale potvrdil, že šlo o úmyslné zabití.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijci se radují z úspěchů svých fotbalistů

Kolumbijci se radují z úspěchů svých fotbalistů | Zdroj: Reuters

Pachatelem je motorkář. Když projížděl kolem skupiny lidí, na tři z nich vystřelil. Oznámil to pověřený starosta Bogoty Ricardo Bonilla s tím, že další žena skončila v nemocnici.

V souvislosti s vítězným tažením žluto-modro-červeného výběru už v Kolumbii zemřelo celkem 12 osob. Ve dnech zápasů domácí reprezentace proto úřady mnoha měst zakázaly prodej a podávání alkoholu, stejně jako jízdu na motorkách. Jejich kolony totiž často ohrožují bezpečnost obyvatel.

Na řadě míst platí také zákaz dalších na první pohled neškodných zvyků – stříkání pěny ze speciálních sprejů nebo rozhazování mouky. Po osmifinálovém vítězství Kolumbie nad Uruguayí jí policie v Bogotě zabavila 10 kilogramů.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme