Čtyři fotbalisté Pardubic nového trenéra nepřesvědčili, opouští tým

Pardubičtí fotbalisté za sebou mají první zúžení kádru. Skončila pětice hráčů a nové angažmá si musí hledat i hráči, kteří v loňské sezoně bez problémů patřili do základní jedenáctky. Nového trenéra ale nepřesvědčili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Pardubic Martin Hašek (vpravo) se rozloučil s pěti hráči týmu

Nový trenér Pardubic Martin Hašek (vpravo) se rozloučil s pěti hráči týmu | Foto: Radek Klier

V Pardubicích skončila pětice hráčů. Němeček ne kvůli výkonnosti, ale kvůli studijním povinnostem. Čtyřlístek Boček, Hundák, Tischler a Sklenář pak nepřesvědčil nového kouče.

„Po domluvě se sportovním ředitelem si pro tuto půlsezonu budou hledat angažmá v jiném klubu. Ostatní hráči zůstávají. Není jisté, že je to konečný počet. Během několika dnů to může být jinak. Ale to by bylo spíše z technických důvodů, než kvůli výkonnosti nebo strategii,“ vysvětluje trenér Martin Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pardubický fotbal sleduje reportér ČRo Ota Gutwirth

Odchod Hundáka a Tischlera je překvapením. Tito hráči totiž patřili do základní jedenáctky a v pardubické sestavě měli své místo.

„Nepočítáme s nimi ze sportovních důvodů. Nepřesvědčili nás, že jsou lepší než jejich konkurenti. Třeba stoperů tu bylo 5, zúžili jsme to na čtyři, kteří nás přesvědčili svými výkony a svým potenciálem,“ říká kouč Pardubic.

Konkurence v Pardubicích vzrostla, o místo v sestavě přišlo bojovat i několik hráčů z rezervy pražské Sparty, a tak fotbalisté museli dokázat, že mají právo na to startovat ve druhé lize.

„Jsou to čistě sportovní důvody. Konkurentů je příliš, a když vezmete všechno do úvahy, tak z toho vyšlo, že tito čtyři končí,“ uzavírá trenér Martin Hašek.

Vojtěch Man, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme