Lidé mají možnost prodiskutovat s vedením Českých Budějovic dopravní stavby

Lidé mohou dnes přijít na českobudějovickou radnici debatovat o důležitých dopravních stavbách na území krajského města. Na programu bude i mnoho let diskutovaná trasa takzvané Jižní spojky. V poslední době sice usnula, ale plány na její výstavbu stále existují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radnice v Českých Budějovicích.

Radnice v Českých Budějovicích. | Foto: Jiří Čondl | Zdroj: Český rozhlas

Jižní spojka je problematická především proto, že má svést tranzitní dopravu do klidové zóny Českých Budějovic v okolí Malše a mezi hustou bytovou zástavbu.

Poslední velká vlna protestů proti této stavbě se v Českých Budějovicích zvedla v roce 2011.

Veřejné projednání územního plánu Českých Budějovic se bude ale týkat i několika dalších strategických dopravních staveb. Smyslem tohoto jednání je vyrovnání rozdílů mezi územním plánem města a Zásadami územního rozvoje, které zpracoval Jihočeský kraj.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Českých Budějovicích natáčel reportér Martin Pokorný

Krajská dokumentace je v tomto případě nadřazená a města i obce se jí musí přizpůsobit.

„Musí to udělat každá obec v Jihočeském kraji,“ uvádí náměstek primátora Miroslav Joch.

V případě Českých Budějovic půjde o takzvanou Severní spojku i Severní tangentu, která má vést dále za obvodem města. A předmětem projednání bude i takzvaná Jižní spojka a Jižní Tangenta. Také v případě Jižní tangenty by tranzitní doprava proudila ve větší vzdálenosti od města a husté zástavby.

Veřejné projednání územního plánu začíná na radnici v 15 hodin.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme