V lesích u Hradce Králové vzniká nový cyklistický okruh, bude měřit 16 kilometrů

V lesích u Hradce Králové vzniká unikátní okruh pro cyklisty a in-line bruslaře. Po dokončení by měl měřit 16 kilometrů a být nejdelším svého druhu v republice. Pro stavbaře je stezka srdeční záležitostí a chtějí ji mít hotovou už do konce léta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistika

Cyklistika | Foto: Ladislav Bába

„Je to stavba města. My jsme ji vyvolali kvůli střetům s veřejností uprostřed lesa, kde je asfaltová komunikace. Vždy jsme se bavili o okruhu a rozptýlení nárazové zóny,“ říká o novém okruhu ředitel královéhradeckých městských lesů Milan Zerzán.

Stavba trvá už od loňského roku. „Probíhají práce s bagrem, upravují se krajnice a čistí příkopy. Následně bude sypán štěrk a bude se pokládat asfaltový povrch,“ plánuje ředitel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stavbu lesního okruhu u Hradce Králové navštívila reportérka ČRo Lucie Valášková

Okruh pro cyklisty a bruslaře bude po dokončení měřit zhruba 16 kilometrů, nyní se pracuje na sedmi kilometrech stavby. Nejschůdnější nástupní místo na okruh bude u lesního hřbitova. Tamní parkoviště tak čeká zvýšená zátěž.

„Okruh bude v republice unikátní. Takto dlouhý lesní okruh v ČR není,“ láká budoucí návštěvníky šéf místních lesníků.

Termín dokončení okruhu je do konce října, zřejmě ale bude hotový dříve. „Staví ho lidé, kteří cyklisticky nebo na in-line bruslích využívají okruhy, které zde jsou. Sami říkali, že budou spěchat a chtějí, aby byl do konce léta hotový. Je to pro ně srdeční záležitost,“ uzavírá Milan Zerzán.

Lucie Valášková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme