Pravidla odtahů aut z placených zón se zatím nemění, Senát Humlův návrh vrátil

Policie bude zřejmě moci odtahovat auta, která parkují na místech pro rezidenty, stejně jako dosud. Senát totiž odmítl návrh poslance Stanislava Humla z ČSSD, že by policie musela nejdříve nasadit botičku. Odtáhnout auto by mohla až v případě, že by se motorista do 24 hodin nepřihlásil. V praxi by to znamenalo, že by nebylo možné odtahovat vozidla poslanců ani senátorů - těm zákon zakazuje botičku nasadit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odtahová služba v Praze

Odtahová služba v Praze | Foto: Filip Jandourek

„To by znamenalo, že ten, který má to místo předplacené, by musel na jeho uvolnění 24 hodin čekat. Z tohoto důvodu se nám zdálo, že to je nesystémové,“ říká předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD.

„Dosavadní praxi, která ve městech je, by to - bez projednání s městy, zejména s hlavním městem Praha - mohlo způsobovat velké komplikace,“ dodává.

Sociálnědemokratický poslanec Stanislav Huml se svým návrhem reagoval na to, že policie prý odtahuje auta nejen poslancům, ale také svým kolegům, diplomatům, lékařům nebo sanitkám, a dokonce invalidům.

Humlův návrh podpořilo 63 poslanců, vedle sociálních demokratů a komunistů i z TOP 09, Úsvitu a ANO. Proti byli zejména zástupci ODS.

Lenka Jansová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme