České volejbalistky čeká World Grand Prix, v Almaty chtějí postoupit

Česká ženská volejbalová reprezentace má před sebou další velkou výzvu. Tým italského trenéra Carla Parisiho nastoupí na konci tohoto týdne v Almaty ke třem zápasům World Grand Prix.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

„Cílem této reprezentační etapy je postup do Final four. Eventuálně se s Bulharkami, které mají největší kvalitu ve 2. skupině, poprat o postup do druhé úrovně, kterou by měl tým, který vyhraje Final four, automaticky získat,“ vysvětluje koordinátor reprezentace Jiří Popelka.

O postup mezi nejlepší čtyřku se v Almaty česká reprezentace střetne s Austrálií, Chorvatskem a domácím Kazachstánem.

Přehrát

00:00 / 00:00

S volejbalovou reprezentací je v Almaty Kamil Jáša

Jedna z opor reprezentačního týmu Aneta Havlíčková považuje za nejtěžšího soupeře Chorvatky: „Kazachstán a Austrálii neznáme, takže Chorvatky považujeme za nejsilnější z těch třech, ale uvidíme.“

„Systém měl být postaven podobně jako Světová liga mužů, ale už loni byla World Grand Prix hrána jinak, takže jsou dvě skupiny po čtyřech týmech. Odehrají se dva turnaje a čtyři nejlepší týmy postoupí do Final four v Bulharsku,“ vysvětluje Popelka.

O výsledku české reprezentace se bude rozhodovat od pátku do neděle, kdy se turnaj v Almaty odehraje. Další turnaj světové série s českou účastí bude na začátku srpna hostit Brno.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme