Španělské rytmy ovládnou Olomouc. Začíná další ročník festivalu Colores Flamencos

Olomouc patří flamenku. Právě dnes ve městě začíná 6. ročník mezinárodního festivalu španělské kultury Colores Flamencos. Na Hanou přijedou tanečníci i hudebníci, chystá se i fiesta v centru města. Festival budou moci návštěvníci sledovat například na Horním náměstí, na výstavišti Flora, v kapli Božího těla nebo v klubech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tanečnice flamenca

Tanečnice flamenca | Foto: licence Creative Commons Attribution 2.0, Ivan Peplov

Dnes si mohou Olomoučané zatančit flamenko, ochutnat tapas, poslechnout si španělskou hudbu anebo se podívat na film. O půl šesté začíná v kině Metropol projekce snímku Tango. Od 17 hodin pak v sále Paloma workshop pro příznivce flamenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co festival nabídne, zjišťovala redaktorka Radka Kvasničková

„Workshop povede již tradičně skvělá tanečnice, která je z Olomouce, Petra Pšenicová. Tyto workshopy vede pro začátečníky, respektive pro všechny ty, kteří s flamenkem ještě třeba neměli nic do činění,“ upřesňuje ředitel festivalu Viktor Šebesta.

Dnes mohou zájemci také ochutnat španělská jídla a vína. Hrát na kytaru a při tom jim bude zpívat Španěl Morenito de Triana.

„Festival začínáme velmi z pozvolna a velmi příjemně, protože chceme navodit pěknou španělskou atmosféru. Proto jsme se rozhodli spojit flamenkovou kytaru s gastronomickým zážitkem. První večer jsme nazvali Večer s flamenkovou kytarou a bude se odehrávat ve stylových prostorách restaurace Morgens na Mlýnské ulici,“ doplňuje Šebesta.

Festival potrvá do neděle 27. července.

Radoslava Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme