Izraelská vláda počítá s rozšířením operace v Gaze. Premiér varoval, že může být dlouhá

Boje v Gaze se rozhořely s novou intenzitou. O život přišlo během noci a včerejška deset izraelských vojáků. Armáda bombardovala ze země i ze vzduchu několik obytných oblastí v Pásmu Gazy, zasáhla také dům vůdce Hamásu Ismáíla Haníji. Také ozbrojenci pokračovali v ostřelování izraelského území raketami. Izraelská vláda proto počítá s dalším rozšířením vojenských operací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelská armáda ostřeluje palestinské ozbrojence v pásmu Gazy

Izraelská armáda ostřeluje palestinské ozbrojence v pásmu Gazy | Zdroj: Reuters

„Musíme být připraveni na dlouhou vojenskou operaci. Budeme pokračovat v akcích s rozvahou a silou, dokud nedosáhneme svého cíle. Demilitarizace Gazy musí být součástí jakéhokoli budoucího řešení,“ řekl izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Komando Hamásu večer proniklo tunelem do Izraele a při přestřelce zabilo pět izraelských vojáků. Armáda oblast uzavřela a lidé nesměli vycházet z domů.

Útok na veřejný park v Gaze, při kterém zemřelo osm dětí, podle izraelské armády způsobila špatně odpálená raketa palestinských ozbrojenců.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme