Byl velmi vtipný, řekla Kvitová o Zemanovi. Prezident pozval tenistky na Hrad

Petra Kvitová je už dva týdny dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu, který byl v tomto roce především o českých tenistkách. Vždyť mezi posledních osm postoupily hned tři. Jejich úspěchy ocenil i prezident Miloš Zeman, který si je pozval na Pražský hrad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová, Miloš Zeman, Klára Koukalová a Barbora Záhlavová-Strýcová při setkání na Pražském hradě

Petra Kvitová, Miloš Zeman, Klára Koukalová a Barbora Záhlavová-Strýcová při setkání na Pražském hradě | Zdroj: ČTK

„Velká většina politiků se ráda tulí k úspěšným, přihřívá se na jejich slávě a chlubí se cizím peřím. Takže bych se rád přitulil k Petře Kvitové a tvářil se, že jsem Wimbledon v podstatě vyhrál já, i když neumím ani pinknout,“ řekl po krátkém přivítání prezident Miloš Zeman.

Na Pražském hradě přijal Petru Kvitovou, Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Kláru Koukalovou až nějakou dobu po turnaji, a poté si s nimi na tři čtvrtě hodiny v ústraní sedl.

Přehrát

00:00 / 00:00

U setkání Miloše Zemana s tenistkami byl i reportér ČRo Martin Charvát

„Sedli jsme si k jednomu stolu a povídali si o sportu, o Petře, tenisových pravidlech, Fed Cupu. Navrhoval spoustu věcí, ale ty si necháme pro sebe, to je tajné,“ smály se Klára Koukalová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, pro které to bylo první takové setkání.

„Byl velice vtipný. Sám říkal, že sportu neholduje, ale přehled o tenise měl, takže jsme se pobavili. Co navrhoval, si ale necháme pro sebe,“ vesele vyprávěla Petra Kvitová, která si Pražský hrad zevnitř prohlédla už v roce 2011, tehdy ještě s vášnivým tenistou Václavem Klausem.

„Pana Klause už jsem nestihla, ale pan Zeman byl také hrozně příjemný, takže nelituji, že jsem tu byla i s druhým wimbledonským triumfem,“ dodala tenistka.

V Americe chce Kvitová překonat tlak

Milé povinnosti spojené s wimbledonským vítězstvím ale teď Petře Kvitové doopravdy končí, už týden se připravuje na podzimní část sezony na tvrdém povrchu, kterou začne za dvanáct dní v kanadském Montrealu, a která patří k těm nejslabším v sezoně.

„Nemám Ameriku v oblibě, nikdy se mi tam úplně nedařilo, ale doufám, že bych to letos mohla prolomit. Těším se i netěším, bude to zase o tlaku, ale doufám, že se s ním vyrovnám trošku lépe než minule,“ přeje si Petra Kvitová.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme