Nové lampy zatím na olomouckém Horním náměstí nebudou, rozhodl krajský soud

Olomouc zatím nesmí osadit Horní náměstí novými lampami Philips UrbanStar. Rozhodl o tom v předběžném opatření krajský soud v Olomouci. Vyhověl tak návrhu architekta Jana Šépky, který se na rekonstrukci náměstí podílel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horní náměstí Olomouc

Horní náměstí Olomouc | Foto: Aleš Spurný

Snad se opět dostaneme k jednání o tom, jaká by měla být nová podoba Horního náměstí, přeje si Šépkův advokát František Vyskočil.

„Jsem rád, že soud dal za pravdu našemu návrhu. Doufám, že to statutární město Olomouc povede k tomu, aby přehodnotilo snahu osvětlení vyměnit,“ řekl Vyskočil.

Olomoucká radnice se může proti rozhodnutí krajského soudu odvolat. Jestli tak učiní, rozhodnou radní v pondělí.

„V tuto chvíli to vnímáme jako procesní krok, protože samotné předběžné opatření neurčuje, jak soud rozhodne. Vedení města v tuto chvíli zvažuje odvolání proti rozhodnutí soudu,“ upřesnila kroky města mluvčí magistrátu Radka Štědrá.

Vedení města chtělo osvětlení vyměnit už letos v létě. Dokud se ale spor nevyřeší, nové lampy se na Horním náměstí neobjeví.

Monika Pustovková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme