Hokejisté Nakládal s Řepíkem míří do Finska, Kolář do Vladivostoku

Hokejisté Jakub Nakládal a Michal Řepík budou po konci Lva Praha v Kontinentální lize pokračovat ve Finsku. Nakládal minimálně na rok oblékne dres finského TPS Turku, Řepík zamířil do Pelicans Lahti. Dres v rámci KHL změnil i obránce Jan Kolář, který z Doněcku přestoupil do Vladivostoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jakub Nakládal

Hokejista Jakub Nakládal | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Nakládala si vyhlédl tradiční finský klub poté, co se Lev z finančních důvodů nepřihlásil do příštího ročníku Kontinentální ligy. A ani Nakládal se účasti v TPS nebrání.

„Ambice mají nejvyšší, chtějí vyhrát SN ligu, hrají Ligu mistrů, což pro ně také bude motivace. Ten tým má ve Finsku dobré jméno a věřím, že si tam zahraju dobrý hokej,“ doufá Nakládal.

„Podmínky se mi tam líbí. A také to, že mě tam chtějí, stojí o mě trenéři i manažer, to je pro mě hlavní. Zase bych se chtěl znovu hokejem bavit, chci mít roli v tom týmu – to je pro mě teď to nejdůležitější,“ řekl Českému rozhlasu.

Ze stejných důvodů jako Nakládal změnil dres i útočník Michal Řepík. Toho si vyhlédl Pelicans Lahti a s českým útočníkem podepsal roční kontrakt.

Mladý útočník už nakoukl i do NHL, kde v dresu Floridy odehrál 72 zápasů, ve kterých vstřelil 9 gólů a na dalších 11 přihrál. Pak se rozhodl pro návrat domů, když ho zlákal pražský Lev a Řepík se rozhodl pro možnost zahrát si KHL.

Obránce Jan Kolář doplatil na vyřazení jeho Doněcku z KHL kvůli aktuální bezpečnostní situaci na Ukrajině. Sedmadvacetiletý reprezentant se dohodl na roční smlouvě s Vladivostokem a na rozdíl od svých kolegů zůstává v KHL.

Pavel Petr, Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme