Leopold König září na Tour de France, rodina už plánuje cestu do Paříže

Leopold König potěšil fanoušky české cyklistiky. Na vrcholu stoupání do Chammrousse skončil třetí v etapě Tour de France. Jeho nejbližší počkali u týmového autobusu, až podstoupí antidopingovou kontrolu, a pak mohl padnout do náruče své maminky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Leopold König září na Tour de France

Český cyklista Leopold König září na Tour de France | Zdroj: ČTK

„Srdíčko vám buší a musíte jenom křičet, křičet a křičet. Nemůžete nic jiného dělat, jenom mu přát, aby to dojel a posouval se dál a dál,“ zářila Ivona Königová.

Se synem se setkala až za cílem u týmového autobusu. Při závodu stála 800 metrů před metou a z plných plic povzbuzovala. Teď už se z výkonů Leopolda raduje. Do loňské Vuelty to bylo ale jinak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme ochotní zajet i do Paříže, vyhlíží úspěšný závěr Tur de France Ivona Königová

„Tam přišel zlom. Do té doby jsem se o něj pořád bála, aby se někde nezranil. Na Vueltě jsem se naučila se nebát, podporovat ho a doufat, že ho to dotlačí někam výš.“

A původně si rodina a blízcí Leopolda Königa plánovali, že pojedou domů příští sobotu, ale kdyby to vypadalo moc dobře, vyrazí ještě kousek dál.

„Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Kdyby náhodou, tak jsme ochotní zajet i do Paříže,“ směje se Ivona Königová.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme