Kvůli začátku letních prázdnin posílili náchodští policisté hlídky na silnicích

O víkendu vyrazilo do terénu na 1500 dopravních policistů z celé republiky. Důvodem je začátek letních prázdnin a hustší provoz na silnicích. V Královéhradeckém kraji se policisté zaměřili zejména na hlavní dopravní tahy. Nejvíce hlídek je na silnici I/33 z Hradce Králové na Náchod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní policisté pořádají preventivní akce pro děti. S třeťáky z Brné na Ústecku kontrolovali řidiče

Dopravní policisté pořádají preventivní akce pro děti. S třeťáky z Brné na Ústecku kontrolovali řidiče | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Mezinárodní silnice, po které míří řidiči do Polska, bývá vytížená pravidelně. Na začátku prázdnin je ale provoz ještě hustší než obvykle. Policisté proto posílili hlídky.

„Na našem územním teritoriu probíhá dopravně bezpečnostní akce, která je zaměřená na odhalování a zjišťování hlavně těch závažných přestupků, a to za pomoci vrtulníku,“ potvrdil náchodský policista Jiří Fiala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Ondřej Vaňura

„Zaznamenáváme až desítky přestupků, které se týkají jak překročení rychlosti, tak nebezpečného předjíždění,“ dodává jeho kolegyně Eva Prachařová.

Náchodsko bývá o prázdninách oblíbeným cílem turistů. Policisté z Královéhradeckého kraje proto budou zároveň častěji kontrolovat kempy.

„Zaměříme se také na turisticky navštěvovaná místa, jako jsou Adršpašsko-teplické skály a různé další atrakce, které tady v regionu máme,“ upozorňuje Prachařová.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme