Pláž v Hamru na Jezeře využívají majitelé se psy, vykoupat se ale přišel i mýval

Pláž pro čtyřnohé mazlíčky funguje v Hamru na Jezeře na Českolipsku už druhou sezonu. Když ji obec před dvěma roky zřizovala, netušila, že o ní bude takový zájem. Návštěvníci ale nejsou jen psi. Občas si sem přijdou odpočinout i jiná zvířata, například kočky nebo mývalové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výmarský ohař

Výmarský ohař | Foto: Elena Horálková | Zdroj: Český rozhlas

Psí pláž je rozdělena na dvě sekce. Původně jsme začínali na té menší části s tím, že to bude všechno, vzpomíná nezávislý starosta Hamru na Jezeře Milan Dvořák.

„Pejskům se tu líbilo a začalo to pro ně být malé. Takže jsme se rozmáchli a přičlenili jsme kus prostoru podél břehu. Vyčistilo se to a odbagrovalo během sezony,“ popisuje rozšíření starosta.

Rozdělení na malá a velká zvířata tu neplatí. Podle Dvořáka záleží na tom, jak se majitelé dohodnou mezi sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na psí pláži se byl podívat redaktor Tomáš Mařas

„Někteří psi jsou snášenliví. Přijde někdo s retrívrem, který si rozumí s Jackem Russelem. Hrají si spolu, i když se neznají. Je to pro ně taková seznamka. Nehledě na to, že pak se může seznámit i páníček s paničkou,“ dodává starosta Dvořák.

Poprvé navštívila psí pláž i Romana Svobodová s tříletým Jackem Russellem teriérem jménem Gump. Sice tu byla sama, ale den předtím tu bylo lidí dost.

„Včera tady bylo asi šest lidí. Psi se snášeli úplně v pohodě,“ potvrzuje Svobodová a dodává, že se sem v budoucnu vrátí. Míst, kde se může koupat čtyřnohý mazlíček i jeho majitel, není podle ní mnoho.

Nechodí sem ale pouze psi. Jednou se tady objevila i zvířata, která známe ze zoologické zahrady, vypráví Milan Dvořák.

„Paní se ptala, jestli může na pláž, když psa nemá. Pokladní jí řekla, že jestli má kočku, tak to nevadí, pokud se psy snese. Paní ale měla na vodítku mývala,“ směje se starosta.

Za pěkného počasí navštíví pláž až padesát chlupáčů se svými páníčky.

Tomáš Mařas, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme