Soud potvrdil prodej LA Clippers, majitel se chce dál bránit

Miliardáři Donaldu Sterlingovi se nepovedlo zablokovat prodej basketbalového týmu Los Angeles Clippers. Osmdesátiletý boháč, který má kvůli rasistickým poznámkám doživotní zákaz působení v NBA, ale chce i nadále celé akci bránit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel LA Clippers Donald Sterling

Majitel LA Clippers Donald Sterling | Zdroj: Reuters

Vrchní soud v Los Angeles povolil pokračovat v prodeji tamního basketbalového týmu Clippers. Zatím jde o předběžné ústní rozhodnutí, oficiální bude až v písemné podobě.

Prodej dojednala Sterlingova manželka Shelly, se kterou miliardář ale nežije a která převzala rodinný trust, kterému klub patří, potom, co lékaři uznali Donalda Sterlinga kvůli začínající Alzheimerově chorobě za mentálně nezpůsobilého.

Soud souhlasil s tím, že všechny kroky byly v pořádku a Shelly Sterlingová měla právo je udělat.

Clippers by tak měl za dvě miliardy dolarů odkoupit Steve Ballmer, bývalý výkonný ředitel Microsoftu. Osmdesátiletý Donald Sterling se ale podle svého obhájce proti rozsudku odvolá.

Skandál propukl na jaře po zveřejnění Sterlingova hovoru s přítelkyní. Obsahoval rasistické urážky a dotýkal se i bývalé hvězdy LA Lakers Magica Johnsona. Osmdesátiletý majitel Clippers potom dostal zákaz působení v basketbalu.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme