V Orlové přes prázdniny kompletně opraví silnici, která vede středem města

Ode dneška až do září musí řidiči při průjezdu Orlovou na Karvinsku počítat s velkými komplikacemi. Začíná totiž kompletní rekonstrukce hlavního průtahu, kvůli které bude město prakticky rozpůlené. Rušná cesta je ale ve špatném stavu a oprava za více než 70 milionů korun byla nezbytná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Stavbaři současně opraví i most přes báňskou dráhu.

Těžká technika dnes obsadí ulici Slezskou a postupně se dostane až do centra Orlové na Masarykovu třídu.

„Tam potom dojde k uzávěře jednoho jízdního pruhu s tím, že vždycky ten vyloučený pruh bude veden po objízdné jednosměrné trase po místních komunikacích,“ přibližuje Milan Novák ze Správy silnic Moravskoslezského kraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Martin Knitl

Podle toho, jak budou stavbaři postupovat, budou se měnit i objízdné trasy.

Někteří obyvatelé Orlové se kvůli rekonstrukci zlobí, další už se s rozkopaným městem smířili. Starosta Jaromír Kuča z ČSSD vzkazuje, že jinak to nešlo. Na stížnosti je prý připravený.

„Pustit takovou příležitost, kdy to máme v podstatě financováno z evropských a krajských peněz, to by bylo neodpustitelné,“ vysvětluje. Podle něj to sice budou těžké prázdniny, je ale potřeba vydržet.

Dopravní uzavírky a omezení na silnici III/4747 (ul. Masarykova třída), Orlová | Foto: Český rozhlas

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme