U Šternova a Jihlavy se opakovaně uzavře ze soboty na neděli provoz na D1

V noci ze soboty na neděli se řidiči musí připravit na to, že dálnice D1 bude opakovaně zcela neprůjezdná. Provoz stavbaři zastaví mezi Šternovem a Psářemi, a také u Jihlavy. Je to podle nich nutné, aby mohli stavět dva loni zbourané mosty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizace úseku D1 Šternov-Psáře běží dle harmonogramu

Modernizace úseku D1 Šternov-Psáře běží dle harmonogramu | Foto: Petr Jansa

Stavbaři potřebují dálnici uzavřít, protože musí usadit tři nosníky nového mostu. Z toho podle Jana Skovajsy z ministerstva dopravy plyne počet uzavření dálnice:

„Dálnice by se měla uzavírat zhruba po 22. hodině na asi hodinu a půl, potom po jedné hodině v noci a poslední uzavírka bude zhruba v půl sedmé ráno.“

Kdo v tyto časy dorazí na úsek Šternov-Psáře, bude moci uzavírku objet. To se ale týká jen vozidel do 12 tun. Kamiony budou odstaveny na dálnici a jejich řidiči budou muset počkat, než se dálnice zase otevře.

Přehrát

00:00 / 00:00

O uzavření D1 mluvil v Ranním interview Jan Skovajsa z ministerstva dopravy

„Pokud pojede řidič od Prahy, tak může sjet na 41. kilometru, odbočit směrem na Divišov a Vlašim a vrátit se zpět na dálnici buď na 49. nebo případně na 56. kilometru dálnice. Z Brna do Prahy řidiči sjedou na 49. kilometru, pojedou po silnici II/125 až do Uhlířských Janovic, kde odbočí směrem do města Sázava a vrátí se na dálnici na 34. kilometru dálnice,“ popisuje Skovajsa.

V neděli nad ránem se také opakovaně zastaví provoz u Jihlavy na 107. kilometru, a sice od půl páté do půl deváté. Dálnice tam bude uzavřena celkem čtyřikrát. V tomto případě vždy jen na 15 minut.

Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme