Jih Číny zasáhlo silné zemětřesení, zahynulo nejméně 360 lidí

Nejméně 360 mrtvých a 1800 zraněných si dnes vyžádalo silné zemětřesení v provincii Jün-nan na jihu Číny. Informovala o tom oficiální agentura Nová Čína. Síla zemětřesení se podle různých zdrojů pohybovala mezi 6,1 a 6,5 stupně Richterovy škály.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínští policisté  odnášejí na nosítkách dítě zraněné při zemětřesení

Čínští policisté odnášejí na nosítkách dítě zraněné při zemětřesení | Zdroj: Reuters

Epicentrum se údajně nacházelo v hloubce deseti kilometrů v málo obydlené oblasti okresu Lu-tien, který leží zhruba 23 kilometrů jihozápadně od města Čao-tchung.

V důsledku otřesů, které byly cítit i v sousedních provinciích Kuej-čou a S'-čchuan, se zřítily tisíce domů. Zemětřesení také poničilo některé silnice a narušilo dodávky elektrické energie. Čínská vláda posílá na pomoc stany, skládací lehátka, přikrývky a oblečení.

V samotném okrese Lu-tien přišlo podle úřadů při zemětřesení o život minimálně 120 lidí. Dalších 1300 lidí utrpělo zranění a 180 lidí se pohřešuje.

Podle čínské státní televize CCTV šlo o nejsilnější zemětřesení v provincii Jün-nan za posledních 14 let. Zemětřesení zasáhlo oblast, která je tektonicky velmi aktivní.

V roce 2008 zahynulo v provincii S'-čchuan při otřesech o síle až osmi stupňů Richterovy škály téměř 70 tisíc lidí. V roce 2012 připravila série zemětřesení v provincii Jün-nan o život více než 80 lidí.

Jih Číny zasáhlo silné zemětřesení | Foto: Český rozhlas

ČTK, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme