Herci z Teorie velkého třesku si vystávkovali vyšší platy. Milion dolarů za epizodu

Představitelé hlavních rolí oblíbeného amerického sitcomu Teorie velkého třesku ukončili stávku a vrací se na natáčení. Vydobyli si vyšší platy, a tak se z nich stanou nejlépe placení herci v americké televizi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sheldon Cooper z Teorie Velkého Třesku

Sheldon Cooper z Teorie Velkého Třesku | Foto: CBS Television

Herci dostanou za jednu epizodu přesně milion dolarů, v přepočtu tedy více než 20 milionů korun. Tuto částku si prosadil Jim Parson, John Galecki a Kaley Cuoco - tedy představitel Sheldona, Leonarda a Penny.

Jejich původní plat byl asi 300 tisíc dolarů za jeden díl, zhruba 6 milionů korun. Zbylí dva herci - Simon Helberg a Kunal Nayar - v seriálu Howard a Rajesh o zvýšení platu ještě vyjednávají.

Teorie velkého třesku je sitcom o partičce nadprůměrně inteligentních přátel, kteří díky svému IQ rozumí téměř všemu, co se týká vědy, běžný život jim to ale spíše komplikuje.

Kratší osmá série?

Stávka herců trvala jen několik dní. Televizní studio chtělo krizi urychleně vyřešit, aby se mohlo dál natáčet. I pár dní je totiž prý znát a teď hrozí, že právě kvůli těmto komplikacím bude mít osmá série méně dílů, než se původně plánovalo.

Američtí producenti už tuto situaci znají. Podobně si v jednu chvíli počínali herci ze seriálu Přátelé. Stejně jako v tuto chvíli Teorie velkého třesku byli totiž tehdy vůbec nejsledovanějším seriálem ve Spojených státech a nejen tam.

Ale své zkušenosti s tím mají i čeští dramaturgové. Herci, kteří propůjčili hlavním rolím svůj hlas, se zapojili do dabérské stávky, ale neúspěšně. Televize jim platy nezvýšily, naopak je nahradily. Jiným hlasem teď v češtině mluví Penny a Amy.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme