Hokejista Zbyněk Irgl opouští KHL, v extralize oblékne dres Třince

Hokejový útočník Zbyněk Irgl se stal novou posilou extraligového Třince. Zkušený reprezentant podepsal s vedením Ocelářů dvouletý kontrakt, do nejvyšší české soutěže se vrací po sedmi a půl letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté v přípravném utkání s Libercem

Třinečtí hokejisté v přípravném utkání s Libercem | Zdroj: ČTK

Třiatřicetiletý Irgl odehrál poslední tři sezony v Dinamu Minsk, ale v minulém týdnu tam skončil.

Preferoval setrvání v KHL, uspěl však Třinec, který patřil v tuzemsku společně s mateřskými Vítkovicemi k hlavním uchazečům o jeho služby. Právě za Vítkovice hrál Irgl v extralize naposledy v sezoně 2006/07.

„Jsem samozřejmě moc rád, že takhle kvalitní hráč se stal součástí našeho týmu,“ řekl ČTK trenér Jiří Kalous.

„Počítám s ním jako s jedním z lídrů. Slibujeme si od něho zkvalitnění ofenzivy, protože věřím, že Zbyňa je gólovým hráčem, navíc je mu vlastní fyzický styl hokeje,“ doplnil Kalous.

Stříbrný medailista ze světového šampionátu 2006 a juniorský mistr světa (2000) Irgl působil v KHL od jejího vzniku, ještě předtím odehrál sezonu v ruské superlize. Kromě Minsku hrál i za Lokomotiv Jaroslavl a Atlant Mytišči.

Třinečtí hokejisté poprvé trénovali v nové hale. Je úžasná, chválí ji

Číst článek

V minulém ročníku odehrál za Dinamo 49 utkání a připsal si 20 bodů za devět branek a 11 asistencí. Bilanci v KHL a superlize tak posunul na 358 odehraných zápasů v základní části a 204 bodů (103+101).

V play-off přidal v 73 startech dalších 42 bodů za 22 gólů a 20 finálních přihrávek.

Novými posilami ofenzivy Ocelářů jsou vedle Irgla útočníci Lukáš Žejdl, Tomáš Plíhal, Kamil Kreps a Polák Aron Chmielewski. Obranu vyztužili Rostislav Klesla a bratři Milan a Lukáš Douderovi.

V nadcházející sezoně naopak již nemohou Oceláři počítat s Radkem Bonkem, Janem Peterkem a Václavem Varaďou, kteří ukončili kariéru. Střelec Martin Růžička odešel do Čeljabinsku, David Květoň do Mladé Boleslavi, David Ostřížek do Brna a hostování skončilo Danielu Krejčímu.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme