Tři české tenistky zvládly 1. kolo v Montrealu, končí Smitková

Barbora Záhlavová-Strýcová zvládla svůj premiérový soutěžní zápas po úspěšném tažení Wimbledonem. Na úvod podniku v Montrealu porazila Italku Robertu Vinciovovou dvakrát 7:5. První kolo vyšlo také Kláře Koukalové, která zvítězila 7:5 a 7:6 nad Kiki Bertensovou, postupuje i Lucie Šafářová. Naopak po porážce 4:6, 7:5 a 4:6 s Heather Watsonovou končí na turnaji Tereza Smitková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová prošla do osmifinále Roland Rarros přes Australanku Dellacquaovou

Lucie Šafářová prošla do osmifinále Roland Rarros přes Australanku Dellacquaovou | Zdroj: Reuters

Po čtvrtfinálové wimbledonské porážce s pozdější vítězkou Petrou Kvitovou si Záhlavová-Strýcová dopřála více jak měsíční pauzu. I přes dlouhý odpočinek ale 37. hráčka žebříčku nezaváhala a s 25. tenistkou pořadí WTA si poradila i podruhé v sezoně.

Další soupeřkou osmadvacetileté Záhlavové-Strýcové bude Agnieszka Radwaňská. Turnajová trojka měla v úvodním kole volný los.

Koukalová vstupovala do zápasu s Bertensovou s nepříznivou bilancí tří prohraných duelů z posledních čtyř zápasů, které před Montrealem odehrála. Proti belgické kvalifikantce ale nepřipustila zaváhání. Rodačce z Prahy přitom vůbec nešel první servis, celkem udělala 9 dvojchyb.

V dalším kole se Koukalová střetne s vítězkou duelu Caroline Wozniacká - Daniela Hantuchová.

Třetí postupující Češkou je Lucie Šafářová, která za hodinu a deset minut porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:4 a 6:2. V příštím utkání nastoupí proti Slovence Magdaléně Rybárikové.

Po více jak dvouhodinové bitvě prohrála utkání s Heather Watsonovou devatenáctiletá Tereza Smitková.

Výsledky tenisového turnaje žen v Montrealu

Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Koukalová (ČR) - Bertensová (Niz.) 7:5, 7:6 (7:5), Lisická (Něm.) - Erraniová (13-It.) 6:1, 7:5, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Vinciová (It.) 7:5, 7:5, Watsonová (Brit.) - Smitková (ČR) 6:4, 5:7, 6:4, Cornetová (Fr.) - Davisová (USA) 6:3, 7:5, Rogersová (USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5).

Muži, dvouhra - 1. kolo:
Čilič (15-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6:2, 4:6, 7:5, Paire (Fr.) - Falla (Kol.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, Chardy (Fr.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 5:7, 6:4.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme