Sparta opět hostí Švédy. Jsme silnější než vloni, věří Vítězslav Lavička

Stejně jako vloni se Sparta střetne v rámci svého účinkování v pohárové Evropě se švédským týmem. V minulé sezoně doma pouze remizovala s Häckenem a po prohře v odvetě vypadla. Dnes proti mistrovi z Malmö očekává lepší výsledek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Vítězslav Lavička chce se svým týmem postoupit do Ligy mistrů

Trenér Sparty Vítězslav Lavička chce se svým týmem postoupit do Ligy mistrů | Zdroj: ČTK

„Vzpomínáme si, v jaké pozici jsme byli vloni touto dobou, kdy jsme vypadli s jiným švédským týmem. Snažili jsme se dál tvrdě pracovat a ušli jsme kus cesty. Cítím, že jsme zkušenější, a je pro nás výzvou ukázat, že je Sparta dál,“ přemýšlí Vítězslav Lavička o velké kaňce na jinak úspěšné loňské sezoně.

Vyřazení s Häckenem bylo šokem pro všechny na Letné, papírově je přitom loňský soupeř ze Švédska o hodně slabší než ten letošní. Aktuálně drží Malmö sérii deseti zápasů bez porážky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskovou konferenci před zápasem Sparty navštívil reportér ČRo Michal Jurman

„Pokud se podívám na tabulku švédské nejvyšší soutěže, tak uvidím, že Malmö je zaslouženě na špici, Häcken je čtvrtý. Rozdíl je patrný a cítíme zdravý respekt k soupeři,“ přibližuje Lavička papírově nejsnazší porovnání obou severských klubů.

Švédové navíc v bitvě proti českému mistrovi spojí ve prospěch severského fotbalu své síly. „Häcken je jediný tým, se kterým jsme zatím v lize prohráli. Budu kontaktovat v den zápasu jejich trenéra, i když samozřejmě vím, v jaké sestavě loni Sparta hrála. Zavolám mu, ale více než minulost mě zajímá současnost,“ říká šedesátiletý kouč Malmö Äge Hareide.

Trenér švédského mistra bude mít večer o speciální motivaci také postaráno. Před devíti lety totiž dorazil na Letnou coby trenér norské reprezentace v baráži o postup na mistrovství světa 2006. Po porážce 0:1 tehdy odjížděl se sklopenou hlavou, což už nechce letos opakovat.

Radiožurnál odvysílá ze zápasu 3. předkola Ligy mistrů živě druhý poločas, přímý přenos celého utkání nabídne premiérově web zpravy.rozhlas.cz.

Sparta se může přiblížit Lize mistrů, na Letné přivítá švédské Malmö

Číst článek

Trenér Malmö Äre Hareide zavolá svému kolegovi z Hackënu | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme