Sledovali jsme ONLINE: Liberec se loučí s EL. S Astrou Giurgiu doma prohrál 2:3

Po venkovní prohře 0:3 se Slovanu Liberec nepovedlo zvrátit utkání 3. předkola Evropské ligy proti Astře Giurgiu. V domácím prostředí sice Liberečtí po prvním poločase vedli, v závěru ale rumunský soupeř utkání otočil a postupuje po výhře 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Dzon Delarge v souboji s Williamem Amorinem z Giurgiu

Liberecký Dzon Delarge v souboji s Williamem Amorinem z Giurgiu | Zdroj: ČTK

Úvod zápasu byl nervózní. Slovan Liberec hodně často fauloval a nedokázal se dostat do zakončení. Až po 25 minutách hry předvedl brankář rumunského týmu Lung první těžký zákrok po střele Frýdka.

Do vedení ale šli hosté. Ve 38. minutě hráči Astry využili nepřítomnosti Jana Rajnocha a Enache měl dost prostoru k propálení Hrošša.

Liberec však dokázal zápas ještě do poločasové přestávky otočit. Po Ďubkově přímém kopu hlavičkou vyrovnal Josef Šural a v nastaveném čase prvního dějství se parádně trefil Michal Obročník. Slovan tak po poločase vedl 2:1.

Po změně stran se liberečtí fotbalisté museli tlačit do útoku, jejich největší šanci ale po hodině hry zlikvidoval brankář Lung, když si poradil s Rajnochovou hlavičkou.

Hosté spoléhali na rychlé brejky a dva se jim v závěru vydařily. Střídající Laurentiu Rus nejprve v 83. minutě po skvělé Budescově přihrávce prostřelil Hrošša a vyrovnal. V úplném závěru další nový muž na hřišti Sadat Bukari výsledkek otočil.

Slovanu nepomohla ani krásná střela Vojtěch Hadaščoka z nastavení, která mířila jen do tyče. Liberec tak domácí odvetu prohrál 2:3 a do play-off Evropské ligy postupuje Astra Giurgiu.


Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Astra Giurgiu 2:3 (2:1)
Branky: 45. Šural, 45.+3 Obročník - 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Luckassen, Šural - Morais. Diváci: 2500. První zápas: 0:3.
Sestavy:
Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Obročník (65. Delarge), Sackey - Šural, Ďubek, Frýdek (73. Luckassen) - Hamulák (53. Hadaščok). Trenér: Slovák.
Giurgiu: Lung - Pliatsikas, Gaman, Oros, Morais - Yahaya, Laban (37. Seto) - Enache (74. Rus), Budescu, William - Fatai (78. Bukari). Trenér: Isaila.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme