Kvůli bouřce evakuovali na Šumpersku dva tábory, třetí jeho organizátoři opustili sami

V Hoštejně na Šumpersku museli v neděli kvůli prudké bouřce evakuovat dva dětské tábory. Třetí tábor tam vedoucí s dětmi opustili sami. Silný déšť zvedl hladinu v místní říčce Březná tak, že dosáhla třetího povodňového stupně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozvodněná říčka Březná

Rozvodněná říčka Březná | Foto: Monika Pustovková

„Nebezpečně se zvedla hladiny říčky a z důvodu zachování bezpečnosti a možných dalších dešťů byla zvolena dobrovolná evakuace. Nic takového, co by hrozilo na životech, můžeme tomu spíš říct přesun těch lidí,“ řekl mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Devadesát pět dětí i dospělých přečkalo noc v kulturním domě ve vesnici. O tom, jestli tábory budou pokračovat, se rozhodne ráno.

Jsme rozdělení na dvě půlky, jsme v této levé,“ ukazuje hlavní vedoucí jednoho z táborů Lenka Pospíšilová sál kulturního domu. Karimatky jsou rozložené úplně všude. Na galerii visí mokré spacáky, trička i spodní prádlo.

Děti z evakuovaných táborů skončily v kulturním domě v Hoštejně na Šumpersku | Foto: Monika Tomášková

„Máme některé spacáky vlhké, zatopili nám, to je skvělé, to jsme ani nečekali.“

Kdy a jestli se budou moci vrátit do tábořiště, zatím nevědí. Doufají ale, že tábor, který plánují až do 16 srpna, bude pokračovat. Jejich tématem je letos příznačně přežití.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme