Hokejová Mladá Boleslav doplnila kádr a chce se vyhnout baráži

Po dvouleté pauze se do hokejové extraligy vrátili hokejisté Mladé Boleslavi. Cíl mají jasný. Vyhnout se, po předchozích zkušenostech v nejvyšší soutěži, boji o záchranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Jelínek

Marian Jelínek | Foto: Jan Sklenář

Mladoboleslavští hokejisté v minulosti vždy bojovali v extralize jen o záchranu. Poslední dvě sezóny odehráli v první lize a po návratu mezi domácí elitu výrazně pozměnili přestupovou politiku.

Zatímco dříve sázeli především na zvučná jména, tentokrát se v kádru objevují hokejově vyzrálí hráči a vedle nich také mladíci. Jedním z nich je útočník Tomáš Hyka.

Do mateřského klubu se vrátil po zkušenostech ze zámoří a loňském působení ve švédském Färjestadu. Po porážce v přípravě na pardubickém ledě a vítězství nad korejským výběrem už mohl hodnotit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doplnění je razantní, protože už nechceme hrát baráž,“ říká jeden z trenérů Mladé Boleslavi Marian Jelínek.

„Pocity jsou velice dobrý. Hráli jsme pěkný, útočný hokej. Byly tam sice nějaké chyby, ale to je normální, jsme teprve na začátku. Tým vypadá velice dobře,“ prozradil první dojmy Tomáš Hyka.

Jedenadvacetiletého hráče už draftovali Králové z Los Angeles. Právě výkony v Mladé Boleslavi si chce říct o místo v zámořské soutěži. Ještě dříve se přihlásil o reprezentační dres. Trenér Vladimír Růžička ho pozval na letní přípravný kemp.

Tomáš Hyka by měl patřit k tahounům týmu

„Hodně mi to pomohlo, je to zase něco nového. Byly tam kvalitní tréninky a každý se chtěl ukázat.“

Účastník světového šampionátu dvacetiletých v roce 2013 tak trénoval pod vedením muže, který během své aktivní kariéry hrával s jeho tatínkem - také Tomášem.

„Byl jsem trošku nervózní, protože jsem ho nikdy neviděl a nikdy pod ním netrénoval. Ale je to zkušený trenér. Ví, co chce, a co si může dovolit. Hráči před ním mají velký respekt.“

I díky reprezentační pozvánce bude Tomáš Hyka, i přes svůj mladý věk, v Mladé Boleslavi pod tlakem. Trenéři a také fanoušci od něj hodně očekávají.

„Jsem pořád mladej, zdokonaluju se a budu se snažit odevzdávat to nejlepší. Něco jsem se za rok v Švédsku naučil, tak to tady budu chtít prodat,“ krotí velká očekávání Hyka.

Mladoboleslavský kádr se výrazně obměnil

Jen o dva roky starší je obránce Matěj Stříteský. V posledních letech patřil rodák ze Vsetína ke stálicím v Litvínově. Jeho přestup mnohé překvapil.

„Od Litvínova jsem nedostal žádnou nabídku a neměl jsem jiné angažmá. Byl jsem volný hráč a Mladá Boleslav mi předložila super nabídku, kterou jsem přijal,“ jednoduše vysvětlil svůj přestup Stříteský.

S přáním pohybovat se s Bruslaři v klidnějších vodách, než byli v minulosti zvyklí. „Nikdo nechce hrát baráž. Přáním každého je alespoň předkolo play-off, my se o to samozřejmě také pokusíme.“

Z nových tváří Mladoboleslavští získali například obránce Milana Hrušku, Mitju Robara nebo Romana Čermáka. Ofenzívu pak posílili Michal Bárta, Dominik Pacovský a David Květoň.

David Vrbata sází na nováčkovský elán

„Doplnění je razantní, protože se chceme poučit z předchozích extraligových sezon a už nechceme hrát baráž,“ říká jeden z trenérů Marian Jelínek.

Jedním ze služebně nejstarších je v mužstvu útočník David Vrbata. Návrat na extraligový led je pro něj velkou výzvou.

„Budeme natěšení a bude u nás nováčkovská euforie jako u každého týmu, který postoupí. Věřím, že to obecně požene klub dopředu.“ Jak moc, to ukáže až samotná extraliga. Už v úterý ale Středočeši v přípravě hostí Plzeň.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme