Na volejbalový turnaj do Dřevěnice dorazí i snowboardcrossařka Eva Samková

V neděli skončí 61. ročník legendárního volejbalového turnaje v Dřevěnici. Mimo jiné by se v dějišti měla objevit i olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, ale hlavní program se bude odehrávat na antukových kurtech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

První víkend 2. a 3. srpna byl hlavním tahákem turnaj extraligových týmů, kterému například sekundovaly soutěže juniorů nebo veteránů. Dnes a zítra se představí ostatní milovníci volejbalu.

„Tento víkend půjde o masový volejbal. Soupeřit budou muži z krajských a okresních přeborů, ženy od krajských přeborů až po neregistrované,“ potvrdil zástupce ředitele turnaje Václav Nidrle.

„V turnaji je dnes 69 mužstev, zhruba půl na půl v obou kategoriích. Předpokládáme, že odehrajeme nějakých 200 zápasů a skončíme okolo desáté večer,“ přidal podrobnosti Nidrle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tento víkend půjde o masový volejbal, prozrazuje program Václav Nidrle, zástupce ředitele turnaje v Dřevěnici.

Nastoupit tak můžou muži, kteří jsou registrovaní od krajských až po okresní soutěže, u žen můžou hrát i neregistrované. „To jsou týmy, které se dají dohromady třeba ráno přímo ve Dřevěnici.“

V průběhu turnaje má Česká unie sportu v plánu představit v Dřevěnici akci Sportuj s námi.

„Ta je plánována až na neděli při zápasech smíšených družstev, kde startují čtyři muži a dvě ženy. Měl by přijet předseda České unie sportu pan Jansta nebo olympijská vítězka ze Soči Eva Samková, na kterou se všichni těšíme,“ usmívá se Nidrle.

Letošní ročník je v pořadí 61., největší zájem o účast na volejbalovém klání v Dřevěnici byl v roce 1987.

„To jsme zaznamenali rekordní účast 589 družstev. Hrálo pod patronací MOV, byla vyvěšena vlajka MOV a přítomný byl i zástupce Mezinárodního olympijského výboru,“ pochlubil se Václav Nidrle. V posledních letech už je účast podstatně nižší.

„Zúčastňuje se okolo 250 týmů a to bohatě stačí, alespoň si všichni více zahrají. Ale týmů ubývá, což je docela smutné zjištění,“ dodává zástupce ředitele Václav Nidrle.

Vladimír Kroc, Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme