Havárii alžírského letounu na severu Mali podle Hollanda nikdo nepřežil

Nehodu letadla alžírských aerolinií nikdo z cestujících ani členů posádky nepřežil. Potvrdil to dnes francouzský prezident François Hollande. Na palubě letounu bylo podle dnešní zprávy z Elysejského paláce 118 lidí, z toho 54 Francouzů. Letadlo se včera zřítilo na severu Mali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský prezident potvrdil nález dvou černých skříněk. Dodal, že francouzské jednotky, které jsou na místě, zkoumají trosky letounu.

V oblasti panuje nepříznivé počasí a rovněž místo, kde se trosky nacházejí, není snadno přístupné.

Přehrát

00:00 / 00:00

O vyšetřování leteckého neštěstí alžírského letadla mluvil zpravodaj ČRo ve Francii Jan Šmíd

François Hollande pozval rodinné příslušníky obětí na zítřek na ministerstvo zahraničí.

„První výsledky vyšetřování ukazují, že se letoun roztříštil nárazem o zem, i když ani v této chvíli nemůžeme vyloučit, že se nemohl rozlomit ve vzduchu. To stále ještě nevíme,“ prohlásil ministr dopravy Frederic Cuvillier.

Stroj nebyl sestřelen

Na druhou stranu ale vyloučil, že letoun mohl být sestřelen. To potvrdili i samotní záchranáři. Zdůraznili totiž, že trosky letadla se nacházejí na relativně malém prostoru.

Snaží se také zjistit skutečné příčiny neštěstí i zajistit ostatky cestujících. Francouzské úřady dnes oznámily, že při katastrofě zemřelo 54 francouzských občanů.

Letečtí odborníci tvrdí, že turbulence a špatné počasí ještě nikdy nebyly samotnou příčinou nehody a domnívají se, že se muselo odehrát více negativních událostí najednou.

Francouzská vláda dělá vše pro to, aby se těla obětí dostala do jejich vlasti co nejdříve a pozůstalí byli vždy přesně informováni.


Zvětšit mapu

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme