Barcelona je mezikrok na cestě do NBA, věří basketbalista Satoranský

Česká basketbalová reprezentace je před srpnovou evropskou kvalifikací už téměř kompletní. Do přípravy se zapojil i dvaadvacetiletý rozehrávač Tomáš Satoranský, který je draftovaný Washingtonem, přesto ze Sevilly přestoupil do slavné Barcelony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský bude patřit mezi největší opory reprezentace v kvalifikaci ME

Tomáš Satoranský bude patřit mezi největší opory reprezentace v kvalifikaci ME | Zdroj: ČTK

„Je to pro mě klíčový přestup v kariéře,“ neskrýval spokojenost nad novým angažmá Tomáš Satoranský.

„Vždycky jsem chtěl hrát ve Španělsku i po angažmá v Seville. Znám ligu, řeč, fanoušci znají mě. Navíc Barcelona je jedním z největších klubů v Evropě,“ vysvětlil důvody, které ho vedly do Barcelony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme se dostat na mistrovství Evropy a využít potenciál, který naše generace má, říká Tomáš Satoranský.

Do slavného klubu se těší, i když je mu jasné, že v tak velkém klubu nebude mít takové postavení, jako měl v Seville.

„Budu mít určitě jinou roli než v Seville, kde jsem hrál 30 minut za zápas. V Barceloně se budu muset poprat o pozici, ale to jsem věděl. Počítám s tím a tak adaptace snad proběhne mnohem rychleji,“ vyhlíží mladý rozehrávač novou sezonu.

Před odchodem do Sevilly se přitom Satoranský netajil tím, že další angažmá už bude v zámořské NBA. Přesto nakonec své plány přehodnotil.

„Věděl jsem, že mě ve Washingtonu chtějí, ale nakonec jsem se rozhodl stejně pro Barcelonu a nelituji toho. Věřím, že je to takový mezikrok na cestě do NBA, že mi dá Barcelona ještě něco navíc a budu na NBA ještě lépe připravený.“

Ve Washingtonu měl Tomáš Satoranský nastoupit do tzv. letní NBA, ale nakonec se rozhodl dát přednost reprezentaci a kvalifikaci na mistrovství Evropy.

„Reprezentace je důležitá, zvlášť s partou, kterou tady teď máme. Chceme se dostat na mistrovství Evropy a využít potenciál, který naše generace má,“ říká Tomáš Satoranský.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme