Netušili jsme, že nás řidiči nepoznají, řekli u soudu herci Potměšil a Čtvrtníček

Pražský soud začal projednávat případ herců Petra Čtvrtníčka a Jana Potměšila. Před dvěma lety se kvůli charitativní scénce pro Konto Bariéry převlékli za hendikepované dopravní policisty a kontrolovali řidiče, během natáčení ale jeden ze zastavených šoférů dostal infarkt. Spolu s herci jsou obžalováni ještě režisér scénky Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Jan Potměšil (druhý zleva) a Petr Čtvrtníček (vpravo) u soudu

Herci Jan Potměšil (druhý zleva) a Petr Čtvrtníček (vpravo) u soudu | Zdroj: ČTK

K soudu dorazil jako první herec Jan Potměšil. Novinářům řekl, že je mu líto, co se stalo, a že do charitativního projektu šel s úmyslem pomoct.

Před soudkyní poté vypověděl, že netušil, že ho zastavení řidiči ve falešné uniformě policisty nepoznají.

„Nenapadlo mě, že by to mohlo mít takové důsledky nebo že by někdo nerozpoznal tu situaci, kdy nás řada lidí poznala jako herce,“ uvedl Potměšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání soudu sledoval reportér Jaroslav Gavenda

Jeden z tvůrců scénky Petr Čtvrtníček popisoval samotné natáčení. Vypovídala také spolujezdkyně šedesátiletého muže, který zkolaboval. Byl to její kolega z práce.

„V tu chvíli vyšel z auta pan Čtvrtníček, kterého jsem okamžitě poznala, a říkal, že je to skrytá kamera pro Paraple, že se natáčí, tak ať se usmějeme na kameru. To byla úleva, nicméně pánovi se udělalo špatně,“ řekla svědkyně.

Muži s infarktem, který podle výpovědi svědkyně dříve prodělal operaci srdce, poskytl na místě první pomoc jeden ze členů televizního štábu. Právě tento včasný zásah postiženému zřejmě zachránil život.

Obžalovaní jsou stíháni pro poškození cizích práv a přisvojování pravomocí cizího úřadu, v tomto případě policie. Na jednání soudu dnes chyběl režisér scénky Svoboda, který nevypovídal ani při přípravném řízení. Po výslechu svědků soud odročil jednání na konec srpna.

Martin Hromádka, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme