V ulici U Seřadiště je podle serveru Výmoly.cz nejhorší silnice v Česku

Jedna z nejhorších silnic v republice je podle serveru Výmoly.cz v pražské ulici U Seřadiště. V internetové anketě pro ni hlasovalo nejvíce řidičů. Technická správa komunikací má už několik let vypracovanou studii na opravu vozovky. Té ale brání majetkoprávní vztahy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už proslulá silnice v pražských Vršovicích U seřadiště vyvolala u řidičů bouřlivou diskusi a obsadila 7. místo

Už proslulá silnice v pražských Vršovicích U seřadiště vyvolala u řidičů bouřlivou diskusi a obsadila 7. místo | Foto: Výmoly

Ulice U Seřadiště, která bývala nejrychlejší spojkou mezi Michlí a Vršovicemi, dnes podle lidí připomíná spíš vojenské cvičiště. Mezi hlubokými výmoly dokážou prokličkovat jen zasvěcení řidiči.

„Obdivuji auta, že to tady prokličkovávají,“ říká messenger Michal, který ulicí projíždí čtyřikrát týdně. Podle něj by měl někdo silnici konečně opravit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejhorší silnice v Praze je podle serveru Výmoly.cz ulice U Seřadiště. Mezi hlubokými výmoly dokážou prokličkovat jen zasvěcení řidiči, na vlastní kůži si to vyzkoušela i reportérka Čro Magdalena Medková

Mluvčí technické správy komunikací Barbora Lišková upozorňuje, že silničáři mají studii na opravu vypracovanou už několik let, její realizaci ale brání majetkoprávní vztahy. Část silnice totiž patří soukromému vlastníkovi Karlu Dojáčkovi, majiteli místního autocentra.

„My nemůžeme opravovat polovinu komunikace, protože se to řeší jako celek. A musí se tam řešit také odvodnění vozovky,“ vysvětluje Lišková.

Karel Dojáček je ochotný pozemek vyměnit za travnatý pás u vršovické tratě. „Magistrát vytvořil znalecký posudek na nabízenou směnu a teď je to v jednání. Stále chybí, pokud vím, souhlas samosprávy, městské části Prahy 10,“ popisuje současný stav.

Nejhorší silnice jsou ve středních Čechách. Vyplynulo to z internetové ankety na Výmoly.cz

Číst článek

I když je magistrát výměně nakloněn, potřebuje svolení od městské části, a ta je zásadně proti. „Když se podíváte, tady je izolační zeleň. A dneska má dojít k tomu, že by při výměně byla zcela zrušena,“ říká starosta Bohumil Zoufalík z Nezávislého hnutí pro Prahu 10.

„Komise územního rozvoje chtěla jedinou věc - udržet tu izolační zeleň v té funkci, kterou má,“ dodává.

Dokud se všechny strany nedohodnou, budou muset v pražské ulici U Seřadiště i nadále řidiči kličkovat mezi výmoly.


Zvětšit mapu

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme