Je to vrchol mojí kariéry, zářil nový trenér fotbalové Plzně Koubek

Miroslav Koubek střídá Dušana Uhrina mladšího a po 13 letech se vrací na lavičku Viktorie Plzeň. Při prvním angažmá nedokázal v Plzni udržet první ligu a na podzim roku 2001 byl odvolán. Od té doby se ale mnohé změnilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová trenérská dvojice Viktorie Plzeň - Miroslav Koubek (vlevo) a hrající asistent Pavel Horváth

Nová trenérská dvojice Viktorie Plzeň - Miroslav Koubek (vlevo) a hrající asistent Pavel Horváth | Zdroj: ČTK

„To se nedá vůbec srovnat. Plzeň ušla od té doby obrovský kus cesty a věřím, že i já jsem ušel obrovský kus cesty. Takže předešlé angažmá se nedá srovnat s tím, co mě čeká teď,“ upozornil dvaašedesátiletý kouč.

Z tuzemských klubů kromě Kladna a Plzně vedl ve druhé lize Čáslav a v nejvyšší soutěži Ostravu, Mladou Boleslav a pražskou Slavii.

Právě ta jej letos v březnu poměrně nečekaně odvolala a Koubek už s dalším angažmá ve velkém klubu nepočítal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chci zůstat u útočného a atraktivního projevu, uklidňuje fanoušky Viktorie Plzeň nový trenér Koubek

„Nabídku na úrovni těchto velkých klubů už jsem nečekal. Pokud přišla, tak je to pro mě důkaz, že jsem ještě vnímán. Sice jsem se nikdy necítil odepsaný, ale přeci jenom nějaký věk mám. Myslel jsem, že Slavia byl vrchol kariéry, ale vidíte. Nikdy neříkej nikdy,“ říkal spokojený Koubek.

Jeho největším úspěchem je 3. místo s Baníkem Ostrava v sezoně 2009-2010. Nabídku Plzně bere jako vrchol své trenérské dráhy.

„Vzhledem k tomu, v jakém postavení se v českém fotbale Plzeň v posledních letech nachází, tak se to dá vrcholem nazvat. I když jsem měl v poslední době možnost trénovat velké kluby. Ať to byl Baník, Slavia nebo Mladá Boleslav. V tento moment ale cítím, že je to vrchol mojí kariéry.“

Viktorii trápí v úvodu této sezony zejména chybující obrana. V ofenzivě Miroslav Koubek nic měnit nehodlá.

Novým trenérem fotbalistů Plzně se stal Miroslav Koubek, nahradil Uhrina

Číst článek

„Chci zůstat u útočného a atraktivního projevu. Pokusíme se trošičku týmově a organizačně vyřešit zpátečku, defenzivní fázi. Tam cítím, že je potřeba korekce týmového ražení, týmové spolupráce. A musíme zlepšit standardní situace,“ plánuje Koubek.

Zásadní otázkou však je, zda nový trenér najde společnou řeč s plzeňskou kabinou a partou kolem Pavla Horvátha. Pomoci by k tomu mohlo jmenování plzeňského kapitána hrajícím asistentem.

„Moje role se bude postupně vyvíjet. Je to pro mě nové, stejně tak pro všechny ostatní. A podle toho, jaké na mě budou požadavky, je budu plnit. Ať to bude na hřišti nebo při přípravě na utkání,“ říká Horváth, pro kterého to prý velká změna nebude.

„Nemění se nic. Akorát to, co by se stalo v létě, se stalo už teď. Asi budu fotbalu věnovat ještě více času, než jsem mu věnoval doteď,“ dodává ke své nové roli kapitán a hrající asistent trenéra Viktorie Plzeň Pavel Horváth.

Vladislav Janouškovec, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme