Do vyšší kategorie GP se volejbalistky nedostaly, i tak trenér Parisi hodnotí sezonu kladně

Finále třetí skupiny světové Grand Prix sice skončilo pro české volejbalistky prohrou. Debakl s Bulharskem 0:3 na sety by ale podle trenéra národního týmu a také samotných hráček neměl zastínit úspěchy, kterých český výběr v uplynulé sezoně dosáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny | Foto: Český volejbalový svaz

"Vyhrály jsme kvalifikaci na mistrovství Evropy, vyhrály jsme dva turnaje Grand Prix a vyhrály jsme i více zápasů než minulý rok, takže sezonu hodnotím pozitivně. Chyběla tomu ale ta třešnička na dortu,“ říkala těsně po prohraném zápase s Bulharskem smečařka Tereza Vanžurová.

Zmiňovanou třešničku na dort český tým nepřidal. Proti Bulharsku zaplatil daň za nezkušenost s takto vypjatými zápasy. Vždyť věkový průměr měl nejnižší ze všech celků v soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední zápas letošní Grand Prix českému týmu nevyšel, v Parisiho výběru ale převládá spokojenost

„Máme spoustu mladých hráček. Půlka holek hrála poprvé Final Four. Třeba to bylo kvůli tomu a do příštího roku budeme na takové zápasy lépe připravené,“ věří kapitánka týmu Helena Havelková, která vysokou prohru s Bulharskem nesla těžce.

Když ale pozápasové emoce opadly, musela Havelková nejspíše souhlasit s tím, jak celou sezonu hodnotil trenér Carlo Parisi.

„Já jsem spokojen s touto sezonou hlavně proto, že jsme dosáhli našeho hlavního cíle, a to postupu na mistrovství Evropy. Také proto, že jsme odehráli dobrou Grand Prix. Nebylo jednoduché dostat se do finále. A doufám, že i když jsme v něm nevyhráli, tak přece jenom budeme hrát příští rok tu druhou skupinu,“ hodnotil Carlo Parisi.

„Spokojen jsem i proto, že jsme odehráli závěr s teprve osmnáctiletou Trnkovou na bloku, velmi dobře se předvedla třeba i nahrávačka Smutná. Zkrátka zvládli jsme to přes velkou obměnu kádru a nezbývá mi nic jiného než být spokojen,“ dodal italský kouč.

Parisi pak všem hráčkám poděkoval za práci, kterou v sezoně odvedly, a na každou zvlášť apeloval, aby na sobě v dalších letech pracovaly tak tvrdě, jako tomu bylo v tomto roce.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme