Obdivovatelé starých a nablýskaných aut se o víkendu chystají do Kutné Hory

Už po šesté bude Palackého náměstí v centru Kutné hory hostit Veteran Rallye. Přehlídka přes osmdesát let starých automobilových dědečků představí tradiční československé, ale i zahraniční značky. Závody veteránů začínají v sobotu a v neděli vždy v 10 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

13. ročník Ústecké veterán rallye

13. ročník Ústecké veterán rallye | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Nejstarší auta, která majitelé a sběratelé přivezou, byla vyrobená už na začátku minulého století. I proto není rallye přehlídkou rychlosti. Organizátoři v soutěži hodnotí takzvanou jízdu pravidelnosti.

„Letos máme 43 veteránů, kteří pojedou tento závod a budou tam samozřejmě účastníci z Polska, Německa a Francie,“ říká ředitelka závodu Andrea Güttlerová.

Pro posádky je důležitý čas, který zajedou v prvním ze čtyř kol. Všechny další časy by se pak s tím prvním měly v ideálním případě shodovat, nebo být aspoň hodně podobné.

Auta startují z Lorecké ulice a končí se na Kaňku.

„Určitě bych zmínil britské vozidlo Lagonda z roku 1933, který má výkon 170 koní a maximální rychlost 180 km a z českých Vikov z Prostějova od výrobce Wichterle a Kovářík,“ doporučuje automobily ke shlédnutí pravidelný účastník Antonín Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pravidelný účastník rallye doporučuje automobily ke shlédnutí

Návštěvníkům Veteran Ralley se představí i dva Hupmobily z roku 1911, které ve svém věku 103 let patří mezi opravdové vysloužilce.

V sobotu na pódiu z těch známějších interpretů vystoupí Janek Ledecký s kapelou YO YO Band, v neděli zase Kašpárek v rohlíku.

Děti i dospělí se mohou těšit také na různé soutěže nebo na dobré jídlo, protože současně se závodem přivítá Kutná Hora i tradiční Srpnové hodování.

Michal Trnka, Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme