Jsem tu, abych něco chytil, říká brankář Bičík. Ve Zwolle zachránil Spartu

Ve fotbalové Spartě se v poslední době oslavovali hlavně ofenzivní hráči. Na úvod play-off o postup do Evropské ligy ale kraloval gólman. David Bičík uchránil v nizozemském Zwolle pražskému týmu alespoň remízu, nejvíc se předvedl chycenou penaltou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maikel van der Werff ze Zwolle zahrává pokutový kop, brankář Sparty David Bičík ho vyráží

Maikel van der Werff ze Zwolle zahrává pokutový kop, brankář Sparty David Bičík ho vyráží | Zdroj: ČTK

„Z naší strany to nebylo moc o fotbalovosti. Jsme možná šťastnější, že jsme vyrovnali, ale je strašně důležité odvézt bod, než prohrát 1:0,“ říká po prvním zápase ve Zwolle gólman David Bičík.

Má velký podíl na tom, že utkání skončilo 1:1. Sparťanská jednička zlikvidovala penaltu a několik dalších nebezpečných střel.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Davidem Bičíkem mluvil ve Zwolle reportér ČRo Mirko Vasić

„Jsme od toho, abych něco chytil, teď se mi to 6 zápasů téměř nepovedlo, takže jsem rád, že jsem chytil aspoň tu penaltu,“ nechtěl brankář přeceňovat svůj výkon.

Sparta ho ale potřebovala, od vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů ztratila ve své hře, hlavně v ofenzivě, dřívější lehkost. A každý další neúspěch by mohl současný útlum jen prohloubit.

„Bohužel ještě nehrajeme to, co chceme, a na co jsou ostatní zvyklí. Nebylo to ono, ale Zwolle je velice dobrý tým. Jsou mladí, rychlí a všichni umí fantasticky s míčem, hráli výborně,“ uznává kvalitu soupeře sparťanský gólman David Bičík.

Se spoluhráči se bude příští čtvrtek snažit, aby nizozemský tým svou kvalitu nepředvedl také v Praze.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme