Většina Rusů podporuje zákaz dovozu západních potravin, ukázal průzkum

Více než tři čtvrtiny Rusů podle nejnovějších průzkumů podporují embargo na dovoz potravin z Evropské unie, Spojených států a dalších západních zemí. Zároveň ale očekávají růst cen potravin na ruském trhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hypermarket v Moskvě, většina Rusů podporuje podle průzkumu zákaz dovozu západních potravin

Hypermarket v Moskvě, většina Rusů podporuje podle průzkumu zákaz dovozu západních potravin | Zdroj: Reuters

Osmdesát procent dotázaných Rusů odpovědělo, že zákaz dovozu západních potravin prospěje ruskému zemědělství a povede ke zvýšení podílu ruských potravin v obchodech.

Nejvíce zastánců embarga je mezi staršími a chudými lidmi. Proti zákazu se vyslovilo jen 9 procent účastníků sociologického průzkumu státní agentury VCIOM.

Nejvíce odpůrců má vládní opatření mezi mladými lidmi ve věku od 18 do 24 let a mezi obyvateli Moskvy a Petrohradu.

Podle názoru 64 procent dotázaných povede zákaz importu k růstu cen potravin.

Rusko vyhlásilo 7. srpna dovozní embargo na ovoce, zeleninu, maso (včetně ryb), mořské plody, masné výrobky, mléko a mléčné výrobky ze Spojených států, Evropské unie, Austrálie, Kanady a Norska. Sankce mají platit po dobu jednoho roku. Je to odveta za západní sankce vyhlášené Rusku kvůli podpoře separatistů na východě Ukrajiny.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme