Mladoboleslavský cyklopark nabízí návštěvníkům sjezdy, skoky i dřevěné lávky

Nový cyklopark v areálu bývalého letního kina na Štěpánce v Mladé Boleslavi mohou nově využívat obyvatelé města i jeho návštěvníci. V cykloparku mohou vyzkoušet nejrůznější skoky a sjezdy především pro zdatnější cyklisty, ale i dřevěné lávky, nadjezdy a podjezdy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

terénní kolo

terénní kolo | Foto: Aleš Spurný

Je to celkem příkrý svah, který se hodně podobá amfiteátru. Tomu odpovídá právě i to, že tam dříve bylo letní kino.

Na ploše velké asi jako polovina fotbalového hřiště jsou klopené zatáčky na štěrkovém, hliněném a částečně písečném podkladu. Nechybí prudké sjezdy a kromě toho i dřevěné lávky a další překážky.

Cyklopark poslouží hlavně mladým zdatnějším jezdcům na horských a dalších terénních kolech. Je to vlastně taková malá motokrosová trať určená pro kola. Podle cyklistů je moc hezky udělaná. Po dřevěných schodech je také možné dostat se nad tamní skalky a po dřevěné rampě sjet dolů.

Součástí oploceného cykloparku je i budova se zázemím pro místní cyklistické oddíly, které v cykloparku budou pracovat s dětmi. Malí cyklisté si tam můžou zdokonalovat techniku jízdy na kole. Bude tam možné pořádat i různé soutěže.

Děti by ale měla v cykloparku vždy doprovázet minimálně jedna dospělá osoba. Pohyb je na vlastní nebezpečí. Na všechna pravidla upozorňuje provozní řád u vstupu do areálu.

Areál je přístupný zdarma každý den od 9 do 19 hodin až do 30. listopadu. Od 1. prosince do 15. března bude otvírací doba od 9 do 16 hodin. Návštěvníci cykloparku musí ale přijíždět k areálu opatrně, protože město stále opravuje přilehlý park na Štěpánce a krytý bazén.

Celý park nechává město za asi 30 milionů korun opravovat. Dělníci tam teď dokončují nové mostky přes potok a cesty na nich a zahradníci pečlivě upravují zeleň. Nový bude i hudební altán a vznikne dřevěné molo u říčky Klenice, aby se děti jednodušeji dostávaly přímo k vodě.

Magdaléna Medková, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme