Policisté vyjedou na I/35 s radarem, který pozná kradený vůz i rychlost auta v protisměru

Řidiči projíždějící Pardubickým krajem po silnici I/35 budou pod větším dohledem. Především právě tam se totiž bude od konce září pohybovat policejní vůz s novým inteligentním radarem, který dokáže rychle vyhodnocovat a dokumentovat jejich přestupky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radar, kameru a tablet používá posádka policejního Passatu nejčastěji

Radar, kameru a tablet používá posádka policejního Passatu nejčastěji | Foto: Radek Ctibor

„Především auto nebude stát, ale bude se pohybovat, takže není to skutečně jenom měření, kde vozidlo je zaparkováno a každý sleduje policisty a přibržďuje. Toto vozidlo bude měřit i během jízdy, takže já mohu apelovat na řidiče, aby v našem kraji jezdili rozumně,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD).

Zařízení je schopné změřit rychlost nejenom protijedoucích vozidel, ale i aut, která jedou stejným směrem.

Zároveň má spojení s centrálním registrem vozidel, a tak umí upozornit na auta, která mají prošlou technickou kontrolu nebo jsou kradená.

Jak uvedl Netolický ve zprávě na webu Pardubického kraje, zařízení včetně instalace přijde na 850 tisíc korun a kromě hejtmanství by na něj měla přispět i města Pardubice, Svitavy, Moravská Třebová, Litomyšl a Holice.

Naďa Kubínková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme