V Karlových Varech začala největší bytová výstavba za 10 let

Karlovarskou čtvrť Dvory čeká v následujících měsících velký stavební ruch. V těsné blízkosti sklárny Moser totiž začne vyrůstat nový bytový komplex. Stavba měla začít už před třemi roky, projekt se ale zdržel kvůli úpravám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Základní kámen nové rezidence

Základní kámen nové rezidence | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Výstavby nového bytového komplexu ve čtvrti Dvory je zajímavá zejména svou velikostí. Vedle známé sklárny totiž v první etapě vznikne během dvou let více než 100 bytů, další stovka se bude stavět ve druhé etapě.

Soustava domů vznikne na pozemku, který soukromý investor koupil od blízké sklárny, dosud byly pozemky nevyužité. V minulosti na nich ale bylo fotbalové hřiště tělovýchovné jednoty Jiskra.

Nové domy vyrostou v městské čtvrti, která byla donedávna městskou periferií a největší stavební boom se tam odehrával za první republiky. V tuto chvíli se začíná stavět na zelené louce a kvůli navážce budou domy založeny na pilotech.

Projekt má tříleté zpoždění

Předseda představenstva developera Jaroslav Třešňák je v regionu poměrně známý. Stojí například za přestavbou nechvalně proslulého tržiště v kasárnách Dragoun v Chebu, za stavbou obchodního centra v Litoměřicích, ale také za výstavbou rezidenčního bydlení v lokalitě někdejší karlovarské mlékárny.

Dnes zahájená výstavba bytů v Karlových Varech ale má tříleté zpoždění. Developer totiž reagoval na připomínky a svůj projekt upravil.

Městskou čtvrť Dvory před časem proměnily například výstavba silničního průtahu anebo vznik nových nákupních center, nyní ale začala největší bytová výstavba na území Karlových Varů za posledních 10 let.

Vizualizace projektu | Foto: Investor, společnost JTH

Zdeněk Trnka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme