Brněnský CELSUZ se místo na nezaměstnané nově zaměří na duševně nemocné

Místo nezaměstnaným se bude brněnské Centrum pro sociálně znevýhodněné (CELSUZ) od nového roku věnovat duševně nemocným. Diecézní charita Brno, která centrum provozuje, totiž přestane čerpat peníze z dosavadního zdroje a Jihomoravský kraj, který slíbil podporu, si přál službu s jiným zaměřením.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Duševně nemocná žena

Duševně nemocná žena | Foto: Free Stock Photos

„Jihomoravský kraj se rozhodl podpořit spíše zaměření sociální rehabilitace na péči o duševně nemocné,“ vysvětlila Kapitančíková, podle níž měl nezaměstnaným pomáhat primárně úřad práce.

Službu CELSUZ využilo za posledních třicet měsíců 700 klientů. Lektoři a konzultanti v centru připravovali klienty na pracovní pohovory a pomáhali jim také najít ztracené sebevědomí.

Cílovou skupinou byli dlouhodobě nezaměstnaní, matky po návratu z rodičovské dovolené a ženy nad padesát let.

Do této kategorie spadá i paní Marcela, které služba pomáhá už půl roku. Marcela využila kurz práce s počítačem a navštěvuje i výtvarnou dílnu.

„Je veliká škoda, že ty kurzy skončí, protože spousta lidí se velmi obtížně seberealizuje, pokud o práci přijdou,“ podotkla klientka centra.

Martina Pelcová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme