Falešný asistent ministra Lukáš Kohout se musí vrátit do vězení, rozhodl soud

Severočeský protiromský aktivista Lukáš Kohout, který se před 12 lety vydával za falešného asistenta exministra zahraničí Jana Kavana, se musí vrátit na deset měsíců do vězení. Rozhodl o tom českolipský okresní soud. Kohoutovi původně odpustili deset měsíců z více než dvouletého trestu za mřížemi, nedodržoval ale soudem stanované podmínky. Verdikt je pravomocný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Dvacet osm měsíců ve vězení vyměřil Lukáši Kohoutovi Obvodní soud pro Prahu 1 za to, že v roce 2002 jako falešný asistent tehdejšího ministra zahraničí a předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana létal za státní peníze do exotických zemí.

Kohout tehdy vylákal letenky a tryskové letadlo a tryskové letadlo za jeden a půl milionu korun a objednal bodyguardy za dalších 100 tisíc.

Ve věznici ve Stráži pod Ralskem si Kohout odseděl část trestu a pak byl podmínečně propuštěn. Soud mu totiž zrušil posledních deset měsíců s tím, že bude žít pod dohledem probační služby.

Podle soudu ale se tak ale nestalo, a tak českolipský soudce rozhodnutí zrušil. Rozsudek je pravomocný.

Lukáš Kohout je známý i jako organizátor protiromských demonstrací na severu Čech.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme